2011. október 10., hétfő

280 órás Hatha Jóga okleveles jógaoktató képzés indul október 23-án!


A Gerincjóga jógaoktató képzés az alapoktól indul és célja olyan oktatók képzése volt, akik hatékonyan, ugyanakkor biztonságosan képesek kezdő jógaórákat vezetni. A hangsúly a fizikai test egészségének helyreállításán van, hiszen a legtöbb kezdő jógagyakorló ezzel a céllal érkezik, ezt a síkot érti, így itt lehet a legkönnyebben elkezdeni a munkát.
A Hatha Jóga okleveles jógaoktató képzés már feltételez bizonyos mértékű testtudatot, légzéskontorollt és önismeretet. A munkát az energetikai síkon kezdjük: az ászanák gyakorlására a belehelyezkedés, belefeledkezés jellemző, a pránajámákból a finom, légzésbenntartással és energetikai zárakkal dolgozó technikákkal foglalkozunk, a mentális gyakorlatok közül pedig a hangokkal, mantrákkal, a két agyféltekét szinkronizáló gyakorlatokkal, valamint a pratjahára (érzékek visszavonása) és dháraná (koncentráció) különböző lehetőségeivel ismerkedünk. A meditáció, mint a tudat megismerésének legfőbb eszköze kiemelt helyet kap a képzés anyagában. Törekszünk a filozófiai háttér, illetve a jóga végső célja, a szabadság mibenlétének értelmezésére is.
A haladó hatha jóga oktatóképzés célja, hogy olyan oktatókat indítson el útjukon, akik saját mély, belső megtapasztalásaik alapján képesek intuitív, a tudat fejlődését szolgáló Hatha Jóga foglalkozások vezetésére.

Részletek: http://www.mandalajoga.hu/hatha_jogaoktato_kepzes.htm

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése